Hefboom aandeelhouders aan het woord

Joke, Paul en Yves, drie enthousiaste aandeelhouders van Hefboom, vertellen waarom ze mee bouwen aan het Hefboomeffect.

Meer dan 1 op 10 mensen in Vlaanderen en Brussel loopt het risico op armoede. Dit cijfer zegt veel over de levenskwaliteit in onze samenleving. Nochtans hoeft dat niet zo te zijn: sociale tewerkstelling en kwaliteitsvolle huisvesting vormen een hefboom om uit de spiraal van armoede te geraken. En tal van vernieuwende projecten zetten zich in voor een leefbare en sociaal rechtvaardige samenleving.

Hefboom werkt al 30 jaar met aandeelhouderskapitaal en heeft de ervaring en expertise in huis om kleine en grote projecten te begeleiden in hun groei. Hefboom investeert jaarlijks tot 15 miljoen euro in solidaire innovatie. Hefboom doet dat met financiering, consultancy en dienstverlening op maat van de sociale economie. Om dat te kunnen realiseren hebben we een gezonde financiële basis nodig. Ondertussen zorgen al meer dan 1.300 aandeelhouders voor die financiële basis.

Joke, Paul en Yves zijn aandeelhouders van Hefboom. Ze vertellen waarom zij als aandeelhouder deel willen uitmaken van het Hefboomeffect.

Aandeelhouders HefboomVoor Yves Desplenter uit Oud-Turnhout is investeren in Hefboom een
kwestie van gezond verstand.

“Dankzij Hefboom kan ik met een deel van mijn spaarcentjes op een heel eenvoudige en transparante wijze mee investeren in de echte economie, de economie van mensen, in ruil voor een eerlijk en betrouwbaar rendement zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras.

Een mooi rendement nu en later, want met die unieke combinatie van financiering gekoppeld aan advies en coaching geeft Hefboom vandaag al kansen en middelen aan ondernemers met aandacht voor hun evolutie en verdere groei van morgen.

En het is niet alleen het financieel rendement en die gezonde financieel-economische logica van Hefboom die mij overtuigd hebben. Vanuit hun duidelijke visie op het maatschappelijk belang van sociaal en duurzaam ondernemen, draagt Hefboom ook heel concreet en actief bij aan de verdere professionalisering en schaalvergroting van ondernemingen in deze sector.

Investeren in sociaal verantwoord ondernemen, in innovatie en professionalisering, in alle transparantie en met het oog op een duurzame economische groei … da’s voor mij investeren met gezond verstand.”

Aandeelhouders HefboomJoke Scheldeman engageert zich naast aandeelhouder ook als vrijwilliger voor de begeleiding van micro-ondernemers van Impulskrediet.

“Ik ben blij dat ik in Hefboom kan investeren, en zo ertoe kan bijdragen dat mensen die een duwtje in de rug nodig hebben de kans krijgen om een goede start te maken en zelf te werken aan een positieve toekomst.”

 

Paul Osterrieth vindt het belangrijk om als aandeelhouder mee kansen te creëren voor projecten die moeilijk aan financiering geraken in de klassieke banksector.

“Ik vind een ethische belegging zoals Hefboom cvba vooral zinvol wanneer dit kansen creëert voor projecten die economisch en maatschappelijk te verantwoorden zijn, maar die niet of moeilijk in aanmerking komen door financiering door de klassieke banksector. Op de AV werd mij duidelijk dat Hefboom niet in de eerste plaats een kredietverstrekker is (die rekening houdt met rente, kredietrisico, borgstellingen en beheerkosten), maar wel een dienstverlener, die juist in deze niche het verschil kan maken door zijn gespecialiseerde kennis van de sector. Mijn indruk is dat Hefboom de bekendheid, de grootte, de ervaring en het professionalisme heeft, waarmee het behoorlijk goede resultaten heeft kunnen neerzetten, hetgeen niet gemakkelijk is. Hefboom is er ook in geslaagd om nieuwe wegen en partners te blijven vinden om deze rol in te vullen.”

Wil je zelf ook deel uitmaken van het Hefboomeffect? Dat kan al vanaf 250 euro.

Word aandeelhouder in 2 stappen