Investeer in het Hefboomeffect

Bouw als aandeelhouder mee aan een leefbare en sociaal rechtvaardige samenleving

 

Word aandeelhouder in 2 stappen

Investeer mee als aandeelhouder

De voordelen

Hefboom biedt zowel individuen en gezinnen als organisaties en ondernemingen de kans om spaargeld ethisch te investeren. Aandeelhouder worden kan al met een inbreng vanaf 250 euro. Deze middelen worden keer op keer geïnvesteerd in andere projecten in Vlaanderen en Brussel.

Naast het maatschappelijk rendement, ontvang je als aandeelhouder een financieel dividend dat jaarlijks wordt vastgelegd door de algemene vergadering. Er zijn geen instap- of uitstapkosten.

Je blijft op de hoogte van onze werking en resultaten via de aandeelhoudersbrief. Onze jaarlijkse algemene vergadering biedt ruim gelegenheid tot verdere kennismaking en dialoog.

Het belang

InvesteerMeer dan 1 op 10 mensen in Vlaanderen en Brussel loopt het risico op armoede. Dit cijfer zegt veel over de levenskwaliteit in onze samenleving.

Nochtans hoeft dat niet zo te zijn: sociale tewerkstelling en kwaliteitsvolle huisvesting vormen een hefboom om uit de spiraal van armoede te geraken. En tal van vernieuwende projecten zetten zich in voor een leefbare en sociaal rechtvaardige samenleving.

Hefboom werkt al 30 jaar met aandeelhouderskapitaal en heeft de ervaring en expertise in huis om kleine en grote projecten te begeleiden in hun groei. Hefboom investeert jaarlijks tot 15 miljoen euro in sociale en maatschappelijke projecten. We bouwen onze financiële basis en draagvlak verder uit, graag samen met jou.

Meer dan 1.300 aandeelhouders

Investeer mee en bouw samen met meer dan 1.300 aandeelhouders aan een leefbare en sociaal rechtvaardige samenleving. Lees waarom aandeelhouders in Hefboom investeren.

 

 

Uitgebreid aanbod

Naast ‘klassieke’ aandelen van Hefboom, kan je nog op andere manieren meewerken aan het Hefboomeffect:

  • Open een SpaarPlus Rekening bij VDK Spaarbank. Je ontvangt een marktconforme rente, die je desgewenst geheel of gedeeltelijk kan afstaan aan Hefboom. Bovendien keert VDK Spaarbank jaarlijks een commissie van 0,05% uit op de totale spaarinlage, dit ten voordele van Hefboom en zes andere organisaties die zich sociaal-maatschappelijk inzetten. De manier waarop VDK Spaarbank jouw spaarcenten herbelegt, wordt gecontroleerd en gecertificeerd door Forum Ethibel, het onafhankelijk adviesbureau voor maatschappelijk verantwoord investeren.
  • Je kan in je testament een legaat toekennen aan Hefboom vzw. Het grote voordeel van een Hefboomlegaat is dat je nalatenschap telkens opnieuw wordt geïnvesteerd in sociale projecten. Wanneer je een deel van je nalatenschap schenkt aan een erkende organisatie zoals Hefboom vzw, betalen de erfgenamen die je aanduidt in je testament ook aanzienlijk minder (soms zelfs geen) successierechten. We informeren je graag verder over de mogelijkheden. Je vindt veel informatie bij Testament.be. Bekijk ook alvast eens onderstaand filmpje: