Hefboom zoekt boekhouder (m/v)

Met ervaring en interesse in de sociale en duurzame economie

Werken bij Hefboom sociale en duurzame economie

Werken bij Hefboom is mee bouwen aan het Hefboomeffect. Heb je de nodige professionele ervaring, ben je maatschappelijk geëngageerd en gedreven om mee te bouwen aan het Hefboomeffect?

Is werken voor de sociale en duurzame economie wel iets voor jou? Dan word jij misschien onze nieuwe collega.

Je functie

Als allround boekhouder maak je samen met andere financiële en administratieve medewerkers deel uit van het backoffice-team van Hefboom, onder leiding van de financieel verantwoordelijke. Je biedt boekhoudkundige ondersteuning aan de verschillende Hefboom-divisies en de Hefboom-directie.

Je ondersteuning bestaat uit het verwerken van facturen, het verwerken van de dagelijkse financiële verrichtingen en subadministraties (CODA’s). Je staat mee in voor het crediteuren- en debiteurenbeheer, met het oog op een accurate liquiditeitsopvolging. Je werkt actief mee aan de jaarafsluiting en de correcte afsluiting en aangiftes van de fiscale en parafiscale verplichtingen. Als boekhouder stel je afrekeningen, overzichten en diverse rapporten op voor het management en andere diensten. Je bereidt ook mee de periodieke budgetcontroles voor.

Je bent mee het eerstelijnscontact voor klanten en leveranciers met financiële en boekhoudkundige vragen. Je draagt dus bij aan het sociale en professionele imago dat Hefboom uitstraalt. Klantvriendelijkheid is dus essentieel.

In je rol als boekhouder ben je betrokken, loyaal en geëngageerd ten aanzien van de organisatie. Daar hoort ook absolute discretie bij. Je functie vergt de nodige flexibiliteit, je kan zelfstandig werken en deadlines zijn je niet vreemd. Je hebt een analytisch denkvermogen, je werkt probleemoplossend en reikt proactief oplossingen aan. Je bent administratief sterk en nauwkeurig.

Je profiel

 • Bachelor diploma (of gelijkwaardig door ervaring)
 • Relevante ervaring
 • Vertrouwd met analytische boekhouding
 • Goede kennis van de BTW wetgeving en algemene fiscale wetgeving (RPB – VENB)
 • Noties van budgetcontrole zijn pluspunt
 • Zeer vertrouwd met Office toepassingen, voornamelijk Excel en Acces
 • Vlot in Nederlands, noties van Frans en Engels.

Ons aanbod

 • Voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;
 • Je werkt op 10 minuten stappen van het Noordstation in Brussel
 • Een competitief verloningspakket;
 • Een boeiende en gevarieerde job in een organisatie die staat voor maatschappelijke waarden als tewerkstelling van kansengroepen, mens- en milieuvriendelijk ondernemen, enz..

Interesse?

Richt je sollicitatiebrief met motivatie, en uw CV vóór 7 juni 2018 aan Danny De Mul via danny.demul@hefboom.be. Wens je meer informatie, dan kan je telefonisch contact opnemen met Hefboom via 02/ 205 17 20.

Maak alvast kennis met het Hefboom-team.

Onze mensen