Aftrap Internationale FEBEA bijeenkomst in Leuven

FEBEADeze ochtend werd de aftrap gegeven van de jaarlijkse FEBEA tweedaagse waarvoor Hefboom dit jaar gastheer is. FEBEA is de Europese Federatie van Ethische Financiers. Zowat 16 vertegenwoordigers van Europese financiers en banken uit 11 landen zakten af naar het prachtig decor van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte in Leuven.

Aansluitende op de jaarlijkse algemene vergadering buigen de leden zich tijdens workshops over onze competentiematrix. Op welke manier kunnen we als gelijkgezinde financiers leren van elkaars competenties met als doel nog meer sociaal-maatschappelijke projecten en organisaties te financieren. Maar evenzeer op welk manier kunnen we onze ervaring delen met, en wegen op het Europees beleid?

Morgen 31 mei vindt de jaarlijkse conferentie plaats in het Leuvens instituut voor Ierland in Europa. Iedereen met interesse in het thema ethische financiering denkt mee na en debatteert over de maatschappelijke rol van ethische financiering en hoe deze ingevuld wordt in de toekomst.

Sprekers zoals Herman Van Rompuy, o.a. voormalig Europees president, en prof. Luc Van Liedekerke (bedrijfsethiek aan de Universiteit Antwerpen), zijn naast heel wat andere eminente sprekers, van de partij.

Ontdek het volledige programma

Programma FEBEA Conferentie